Högläsning

Jag har just läst ut Mark Levengoods bok Sucka mitt hjärta men brist dock ej. Den var både rolig och sorglig, flera ggr skrattade jag högt och på slutet hade jag kunnat klämma fram några tårar om jag velat. Det var lite jobbigt att han tror på Gud och nämner honom titt som tätt eftersom jag absolut inte tror på den kristna guden. Men å andra sidan hade han ju vettiga tankar om mänskilghet, medkännande och livet. Ibland var det väl flummigt också. Jag tänkte bjuda på ett stycke ur boken som jag skrattade högt åt, s 139:

"Fortfarande ställs jag inför nya frågor dagen lång. Varför är det till exempel små lamm på mitt toalettpapper? Är tanken att jag ska få en ullig upplevelse eller är det någon lindrigt pervers pappersdesigner på Lilla Edet som får en kick av att så i grunden skända små lamm?

Egentligen handlade kapitlet om djupare frågor om livet än så. Men Mark blandar hej vilt humor och allvar, man vet aldrig vad som ska komma men bra blir det säkerligen!




Jag har helt klart bestämt mig för att inte jobba något mer på mitt jobb längre än till onsdagen. Nivån på deras kommentarer är så otroligt låg att man kan inte annat än att skaka på huvudet och sköta sitt jobb. Att som nybörjare få höra att man borde skynda på lite, springa fortare, plocka snabbare är ju inte direkt uppmuntrande. Jag vet inte var alla böcker ska ligga automatiskt, inte vet jag om det är böcker som direkt ska ner i en pallbox. Jag gör så gott jag kan. Och jag vägrar jobba fortare bara för att dom säger någonting sånt. Jag har jobbar järnet hela hösten på det andra stället, dom har ingen grund till sina kommentarer. Jag tänker inte låta dom påverka mig för dom är så löjliga så det är inte sant.  Suck. Nej.

Har spelat WoW sen i morse.
Larmet ringde klockan 10 imorse för vi skulle städa och tvätta. Tio minuter i elva lyckades vi dra oss ur sängen men då var jag så koko så det är ett under att jag fick på mig kläderna rätt. Sen hade jag inte självdisciplin nog att hjälpa till med städningen utan jag råkade börja med WoW på en gång. Harkel...
Men nu på slutet gick det trögt. Spelade ingen roll vilken quest jag gav mig på, alla fiender svärmade runt mig, överrumplade mig och dödade mig för sjuttioelfte gången. Och när man äntligen lyckats döda alla, ja då börjar dom jävlarna att respawna. Det har svurits en hel del framför datorn ska jag erkänna. Men efter middag och snart dusch (fast muspilen dras mot WoW-ikonen) så ska jag vara på bättre humör och ta itu med alla dessa monster!

Kill them all!!!!!!

WoW-bilder

Angående reparationsarbetet på värdshuset...det ser ut att behövas va?



Samma värdshus, ny säng, Pippi Långstump sovstil.


God natt

Jag har egentligen en del att blogga om men med tanke på att klockan är kvart över 2 och jag har mer eller mindre sovit mig igenom de senaste timmarna WoW (och ändå inte dött pga det:O) så får ni nöja er med en bild.

Här har jag valt ut en säng att sova i på ett ställe som heter Sentinell Inn och är totalt raserat. Turligt nog fanns det full med hantverkare som kunde väcka mig natten igenom. Mannen på bilden (överst) är en random försäljare jag råkade ha markerad (fult jag vet) så inget att bry sig om alltså.

Håll till godo och sov gott!


Morron...eller nått

Det supergoda humöret är borta och kvar är bara trötthet och vill intehet.

Jag ska försöka ta mig med buss till jobbet, inte det lättaste. Får hoppas att jag inte kommer allt för sent iaf. Det

En kopp rött te från Gotland och några smörgåsar (kavring med kräftost) får bli min frukost och så hoppas vi att det är gott nog att hålla mig till fikat och lunchen.

Jag har packat ryggsäcken med de kläder jag ska ha på mig sen i eftermiddag, hoppas jag hinner byta om och att byxorna inte är för katthåriga och att pojkvännen hinner kopiera alla papper åt mig. Suck så mycket att fundera på.

Har vaknat till vid 2 och 3  inatt och kunnat somna om lycklig. Sen ringde klockan vid 5 och jag satt mig yrvaket upp i sängen. Plötsligt fick jag infallet att jag nog hade drömt att klockan ringde och att jag nog fick somna om igen. Så jag tittar på klockan och blir grymt besviken när jag inser att den faktist står på några minuter över fem och att det inte finns något kvar att göra än att stiga upp. Urkburk! Gud vad jag är avundsjuk på sambon som låg kvar och snusade tungt. Jag vill också ligga där och mysa! Fan ta nån!

Frukost och mackbredning.

Dagens summering

Att jobba med returer var väl ingen höjdare kan jag säga. Jobbet är tråkigt och jag blev åksjuk därför att man måste gå och titta på alla pallarna på golvet hela tiden i sin jakt på rätt pall att lägga boken på. Stel i nacken, yrsel och illamående blev resultatet. Men okej, tråkiga jobb kanske man kan stå ut med...eller inte men det är nog bara jag. Men folket som jobbar där...suck vilka tråkmånsar. Inte så att dom inte skämtar...men dom driver ju bara med varandras förmåga att jobba eller dricka alkohol. Dom sa inte mycket annat inte...jo ett jävla tjat om semlor var det. Suck. Nej tur att det var en tjej där som jag jobbat med tidigare annars hade det varit pyton. Men jag jobbar bara januari ut. Jag tänker inte slita på min egen mentala hälsa bara för att jag inte vågar tacka nej till jobb. Om dom däremot skulle erbjuda mig en halvtidstjänst på samma ställe som jag jobbade förra året då skulle jag nog tacka ja. Jag var iaf på eländigt humör när jag kom hem, trött, stressad över morgondagen och less på folk satte jag mig ner och grät en liten skvätt. Jag gråter iofs väldigt lätt. Men jag kände mig otroligt nere iaf. 

Vid sextiden drog jag mig iväg till Step Upen, lite självdisciplin hade jag kvar, och dessutom hade jag sett fram emot den ända sen gårdagens misslyckade Corepass.  Vad skönt det var. Stegen satt så fint så och det var bara att klämma i med mer armar och tydligare rörelser (vilket för mig är jobbigt psykiskt då jag inte gillar att vifta med armarna särskilt mycket, har med självförtroendet att göra) och kämpa på. Så lagom till halvfinal hade jag tagit i mycket...men sen kommer ju riktiga finalen och då var det bara att kämpa ännu hårdare. Och sträng som jag är så tvingade jag min trötta kropp att kämpa ännu hårdare så fort jag gjorde fel i stegen. OMG vad tröttsamt. Men sen efteråt var jag på så otroligt mycket bättre humör så det var nästan skrämmande. Instruktören bad som vanligt om feedback och idag bestämde jag mig för att ge henne det. Så jag traskade blygt fram till henne och klämde i med: "Okej, feedback. Du är jättebra. Det är så kul att gå hit när du är här." Ungefär ordagrannt. Och det tackade hon för, vi diskuterade styrketräning lite och så sa jag att det var lättare att ta i mer idag när stegen satt bättre. Och då sa hon att hon hade sett på mig och lagt tyckt detsamma (eller nått sånt). "Bra kämpat!" =D  Det säger hon säkert till alla jämt men jag tror jag ska suga åt mig iaf =D
Och efteråt i omklädningsrummet fick jag lov att berömma en kvinna som deltog i den lokala nyårsrevyn. Hon vart nog också glad hoppas jag. Fick lov att säga att jag lagt märke till henne speciellt då hon var så glad och energisk på scen. Hoppas hon hörde det ordentligt för det gjorde man verkligen.
En till skitdålig sak med jobbet är typ att det kommer ta minst en kvart att gå till bussen. Om jag småspringer genom djup snö och klättrar över taggtrådsstängsel..suck. Det går ju inte att ha det så.

Nå, dagens jobberbjudande kom från en bemanningsfirma jag skickat in ansökan till i helgen. Dom hade inget jobb egentligen att erbjuda men ville träffa mig. För som han sa, det kryllar inte med folk med truckkort här. Äntligen fick jag nytta av det envetna truckkortet! Han ville iaf träffa mig och se vad jag var för en, helst idag men det gick inte när träningen började så tidigt (han frågade faktist vad det var för träning och lät intresserad ut på det där jobbsättet) Så imorron halv 5 ska jag lyckas ta mig till hans jobb. Vilket innebär att jag måste gå 3 från jobbet (en halvtimme tidigare bara) för att hinna pulsa genom djupsnö, hoppa över taggtrådsstängsel och jogga över järnvägsspåret och sen förhoppningsvis hitta en busshållsplats (rolig grej var att jag skrev bullhållpalts först...det låter mycket gott :) ) innan bussen kommer vid halv 4. Suck. Men det ska gå! In till stan till sambons jobb, hämta kopierade intyg och byta kläder och sen hinna med bussen uppåt. My God! Sen hem och smaska i sig nått och förhoppningsvis hinna till träningen i god tid. Då är det dags för Body Pump igen, hoppas det går bättre än förra gången :S Aja, instruktören är lika bra då också så det känns skönt.

Så från att gått från en eländig dag med depp vart jag glad och gjorde andra glada. Mission accomplished!
Vart så glad att jag hoppade på sambon och hånglade upp honom rejält när han kom hem från gymmet ;-)


Handlade två matportioner på väg hem, orka laga mat liksom. Det får bli till helgen. En GoGreen King Curry (supersmaskig) och en soppa, pasta, lax och sparris (också god). Det är morgondagens och fredagens lunch.

Lätt WoW beroende men ingen tid att spela det på, känns för jävligt. 10 dagars trial räcker inte långt när man jobbar heltid. Och eftersom jag just bestämde mig för att jobba till den sista januari hinner jag aldrig få ledigt för att spela det innan det tar slut. Men det är stor risk att jag betalar för att spela det....eller så köper jag GuildWars istället. Fast först och främst FFXII. Jag är egentligen inte för såna spel där man träffar riktiga människor o.O

Men till helgen Shva då ska vi spela. På fredag kl. 20.00 tänkte jag att vi drar igång WoW och slutar inte förräns dagen gryr igen! (host eller vi somnar över tangentbordet runt halv 11) och på lördag fm så tvättar/städar/bakar vi lite lätt och sen kommer du hit, vi äter våfflor (du hade tydligen blivit lovade sådana ^.^) eller nått och så spelar vi lite brädspel. Eller ja vi kan ju komma hem till dig också så klart. Det bestämmer vi sen. Men låter fredagen bra?

Oj vad jag har skrivit mycket idag, och det har bara runnit tankar ur huvudet på mig, var och en har knappt fått den tid dom krävde. Men nu tror jag det tog slut tillfälligt. Bäst att passa på att krypa i säng innan något nytt poppar upp. Jag kommer så inte hinna i tid till jobbet imorron. Och vet ni vad, dom har ingen stämpelklocka så jag bryr mig inte!

Sov så gott!

Morron

För god är den då inte.

Urgburg!

Sitter man här igen då, håret på ändå och frukosten i tvingad. Min mage mår inte bra av att äta flingor. Inte så här tidigt iaf. Jag trodde det var fil bara men flingor och mjölk är också ansträngande åt den.

Om 20 min ska jag iväg på jobb. Jag hoppas att dom har så dålig arbetsmoral som jag har hört för då har jag en bra anledning att tacka nej till jobb. Annars har jag haft svårt att komma på "giltiga" anledningar att tacka nej. Förresten, hur ska jag nånsin kuna tacka nej till job som företaget ringer om, jag lär ju aldrig jobba och vad ska jag då säga. "Nej orkar inte..."

Men jag orkar inte.

Sambon ligger och sussar sött i min säng, han är då ett bra stöd att ha. Vet inte vad jag skulle ta mig till utan honom. Jag trivs så bra med honom. Även om vi ibland går varandra på nerverna *vissel*

Så där, äntligen var flingorna slut...nu borde jag egentligen äta smörgås men det tror jag inte min mage orkar med. Då får den lov att hålla sig till fikat vid 9. Måste komma ihåg att göra i ordning en smörgås till fikat bara o.o

Jag tycker fortfarande instruktören var megadålig och hoppas att kvällens instruktör kan muntra upp mig en aning. Jag vill ju fortfarande träna 4 ggr i veckan men helst inte med den där instruktören. Jag får konspirera lite....

-17 grader. Något kallt o.O

Vilken miss

Nu idag hade vi en ny instruktör på Corepasset samt att den förra också var med och gjorde vissa övningar för att den nya inte riktigt visste hur man gjorde. Det var en stor miss! Jag gilalde instruktören som höll i de två förra passen MYCKET MYCKET MYCKET bättre än den som hade idag och som är den som egentligen ska ha passen. Skit också. Jag har gillat alla ledare och varit så nöjd med allt. Så kommer den värdelösa ledaren och pajar hela passet. Tråkig, dålig uppvärmning, dålig på att visa och berätta om rörelserna, inge tydliga rörelser själv. Och dessutom, vem har hittat på att man ska stå i en ring runt instruktören, det är värdelöst på de här passen då man ska hoppa runt och röra sig jättemycket. Det går an på Body Pump då man står still på sin bräda och bara lyfter men här, Fan det suger verkligen!
Nu sjönk mitt humör drastiskt. Dålig instruktör och jobb imorron. Allt kan bara gå dåligt då. Jag hoppades att jag kommit ifrån de här trotsiga depressionerna men ikväll känner jag bara. NEEEJ jag vill inte jobba på det där jobbet som bara ger mig ont i fötterna, hälarna, knäna, vristen, sinnet överallt! Sen kommer den förnuftiga vuxna jävla skitrösten som säger "Det är ju faktist en månadslön vi snackar om. Och tänk så bra det skulle se ut i alfakassans register. Kanske din enda chans att få ihop till det antal jobbmånader som krävs för att få jobbaserad ersättning."
Varav resten av mig svarar med att krypa ihop i ett hörn (bildligt) och bara skaka på huvudet.

Sambon gymmar gärna med dig direkt efter hans jobb. Han kan nog vara på gymmet vid halv 6 eller så. Om inte du ska gå förbi hans jobb vid 5 då. han har ingen som helst aning om vad han heter på WoW men det kan tänkas vara något som Eldfray.....Vi är rätt så säkra på att det börjar på Eld... iaf o.O

Nu ska jag äta och hata att gå å lägga mig.

Hemma igen

Japps. Har spenderat dagen hemma hos min mamma tillsammans med mina systrar. En riktig familjedag och det var så trevligt så. Åt supergod veg.korvstroganoff också :)

Nu sitter jag här och försöker komma fram till om jag hinner spela WoW i en halvtimme och byta till träningskläder samtidigt. Det blir tight men jag känner mig lätt beroende.

Förresten är det nog inte mig du ska heala och levla upp, sambon är på level 7. Den lille stackaren:P

Jag måste spela....O.O

Godmorgon

Godmorgon och välkommen till Internet Explorer 7.0 och Msn Messenger 8.0

Idag dagas en ny era inom surfningen. Äntligen slipper folk hålla reda på flera IE fönster samtidigt, nu måste dom hålla reda på flera flikar samtidigt:p

Hm, nej men vad jag har sett hittills (och jag har tvingat mig själv att vara positiv) så börjar det bra med nya IE 7.0. Jag måste bara komma på knapptryckningen som bläddrar mellan de olika flikarna så är jag nöjd.

Och ja just det. Det måste gå att få bort den förbannaden Yahoo! Search som nån jävel installerat åt mig. Det går inte i Lägg till/Ta bort program men på något sätt ska jag få bort den!



Idag ska jag åka förbi systeryster och kolla lite på deras dator. Vet inte om det är något jag kan göra men ändå. Sen ska jag vidare till mamma och hälsa på henne samt lämna katterna där. Dom verkar lite rastlösa här. Fast det är egentligen för kallt för att dom ska vilja gå ut. Dom stannar i dörröppningen, står där jättelänge så man hinner förfrysa nån tå och sen vänder dom och går in igen. Nöjda.

Hm, kanske ska diska undan lite innan bussen går....det vore trevligt...

Men fy dig Shva, varför ska du levla ikapp mig på en gång. Det är ju fusk (på något sätt) då jag inte kommer hinna spela nått alls innan fredag!  Jag kommer så köpa FFXII innan dig! Men oroa dig inte, du kan köpa det ett år efter mig och ändå klara det före mig. Jag är så patetiskt dålig på att spela klart spel :(
Conan är väldigt spännande ja. Jag läste ut 24 igår, dom tar sig framåt i storyn verkligen. På monsterjägarbilden ser det nästan ut som att vi håller handen:) Jag ska meddela sambon din fråga, det går säkert bra. Jag redigerade din kommentar lite. Gillar inte att namn publiceras här. Inte alls.

Fasen snart kommer jag inte hinna diska!!!

Oj så synd...

Beroende

Jag skulle ha lagat mat nu...men tack vare mitt nyfunna beroende så skjuter jag upp det så länge det går, alltså blir det pasta:p

Jag missade tvättiden pga spelet och sitter här och är hungrig pga spelet.

Ah det är härligt med dataspel:D

*seriös*

Jag lyckas hela tiden missa vilka tangenter jag ska trycka på, kastar om bokstäverna i ett ord eller slänger om dom i samma mening otroligt mycket idag. Vet inte om det beror på tangentbordet eller mitt intensiva WoW-spelande. Eller att jag är hungrig för första gången idag.

Tänk om man kunde leva på att spela spel och träna. Då skulle jag vara så nöjd!

Shiiiit

Shit pommfrit!
Gissa vem som glömt hämta upp tvätten vid 14.00! Just det!!!
Tack och lov finns det väldigt vänliga människor som tar ur tvätten ur torkskåpen och lägger dom på bänken eller i korgen. Gud vad skönt. Och tiden efter den vänliga personen var ledig så jag kunde boka den och komma in i tvättstugan. Annars hade det ju inte gått alls. Synd bara att jag inte kunde avboka samma tid igen för jag behövde den ju inte mera! Hoppas ingen missar den tiden nu pga min glömska.


Nyheter från WoW

Monsterjägare

Här är jag och Shva på väg ut i vildmarken och döda monster. Hon är level 4 och jag level 9 så jag står mest och tittar på, slår ner nått monster med ett slag här och där bara. Jag sålde min skjorta så därför är jag lite naken under min chainmail, oops.

WoWnamn

Jag heter Yrza! Stod inte det på bilden?
Jag vet inte hur jag hittar dig.

Lunch

Här kommer man upp från tvättstugan och hör massa skrammel i lägenheten. Hur rädd blir man inte då.
Inbrottstjuv eller bovärden som ska fixa nått man glömt.

Men nej då, det var bara sambon som kom hem på lunch. Pju! Hjärtat i halsgropen fick jag iaf.

Vi åt lunch tillsammans, han fick resterna från i lördags och jag fick hårt tunnbröd med majonnäs och laxen från i lördags. Åh så gott!

Och okej, en lite kladdkaka till efterrätt ^.^

WoW!!!!

Urg

Räkningar...

Dels kläder :D

Dels alfakassan :|

Jag vill ha mer kläder, mera mera mera!

Fast mitt nästa dyra inköp ska banne mig bli FFXII. Här håller vi inte på och tjafsar med KH2 när man har kört fast. Då byter vi spel tills jag kör fast på FFXII. Så kan jag hålla på och alternera. Dvs. bli fly förbannad på två spel samtidigt:p

Okej, nu ska jag ner och hänga upp tvätten också.

Hang 'em all!

Tvättar

Jag missade så klart tvätttiden med några minuter, trots att jag stirrade på klockan hela tiden. Men nu är kläderna i maskinen iaf och jag ska banne mig gå och posta en jobbansökan så den kommer iväg nån gång. Bara få det gjort! Och få lite frisk luft, det blir både varmt och instängt vid datorn o.O

Det är fortfarande på samma företag jag ska jobba, men på ett annat ställe. Alltså en tredje byggnad:)

Jag vet inte vad som kan tänkas komplettera en paladin och en warlock, men din priest blir säkert alldeles ypperlig. Nu vart jag osäker, tänk om sambon var en priest också...eller var det bara ovanligt många andra som spelade priest igår, hm... WoW är betydligt mindre befolkad idag i jämförelse med igår. Både bra och dåligt, fler monster att döda, fler monster att bli dödade av:p
Men jag har äntligen fått upp min Holy Light en rank så det blir lite mer effekt av den.

Jag ska antagligen spela större delen av dagen fram tills att jag ska på gympa vid 7...nej vänta, middagen då? Hm, kanske ska strunta i att laga något särskilt så kan vi äta typ korv i bröd och så får sambon köpa sig en matlåda...då kan jag spela mycket längre ^.^

Hoppas vi träffar på varandra snart. Jag ska försöka att inte vandra för långt bort från Goldshire, där sambon håller till och som är nästa anhalt efter startläget. Alltså, gymma och jobbansökningar...var det så noga när man kan spela WoW?

Jag ska fortsätta befinna mig i min nöjdfas har jag bestämt mig för. Jobba, äta, träna, tjäna pengar och nätshoppa:) Jag tänker bara på alla kläder jag kan köpa med lönen! Sen hälsa på mamma och spela WoW när det blir tid över. Tid för sambon då...tja, vi sover ju i samma säng iaf o.O

Måste gå så jag hinner tillbaka till tvätten också.

*srpinger*

Åh nej

Idag hade jag bestämt mig för att gå upp tillsammans med sambon kl. 7, eller åtminstone gå upp vid 8. Istället så är det så mysigt i sängen att jag sover till 20 i 10! Dumt!

...

Öum..vad som är ännu dummare är att datorklockan står på 9.22. Hur kan jag ha vaknat 20 i 10? Måste kolla upp väckarklockan....samma där. Måste ha läst fel. Jag gick iaf upp för högst en kvart sen. Stort misslyckande. Inte som att jag behöver den extra sömntiden heller med tanke på att jag somnar samtidigt som pojken. Klockan 1 är det tvättid och jag hade tänkt syssla med massa roligt innan, WoW och Rhapsody och annat spännande. Och frukost också. Och ska jag jobba och träna blir det sannerligen inte tid för något WoWande. Typiskt.

Telefon!

OMG! Mer jobb..Jag som just vant mig vid att vara arbetslös igen o.o Och så ska jag jobba på ett ställe som har dåligt rykte...men att personaladministratören inte alls håller med om att det är så som ryktet säger.  Så jag får testa ett tag, annars sträckte sig jobbet ända fram till 28:e februari. OMG! Det är iofs bra med längre tider pga lön och att chansen att få alfakassa ökar drastiskt. Jag har dock ingen kolla på när jag har arbetat länge nog för att få ersättning enligt lön.  Nåväl, eftersom jag inte egentligen är någon arbetsmyra så kan jag nog klara av ett slappare arbetstempo. Frågan är om det var där dom hade en ond arbetsledare. Får verkligen hoppas att det inte är så, jag har väldigt svårt för onda människor och det kan förstöra min jobbliv helt. Gud vad vek jag är! Måste bli hård och osårbar!! Babam!



Shva du undrade vad vi spelade som. Här är jag. En helt normal human, level 7 paladin för tillfället. Hoppas du kommer in och spelar lite idag för det är vad jag tänkte hålla på med:) Vi är på Ghostland realmen om det spelar någon roll. Jag vet inte ens om man kan bestämma det själv. Sambon är också human så klart, en warlock dock. Eller vad heter det?



Ja okej, dags för den efterlängtade frukosten och WoWandet!

Läggdags

Lax till middag idag också, dock hemma hos svärföräldrarna så den var helt annorlunda.

Kände mig lite utpekad när dom ville ha reda på hur det går för mig i jobbsökande och kanske jag borde fundera på en högskola? Jag har ingen aning om nånting och trivs ganska bra med mitt liv så här, hankandes fram på diverse jobb med längre perioder emellan:) Jag är i ett nöjdfas just nu så jag borde inte låta någon påverka mig. Nåväl, efter lite datasupport spelade vi NationalEncyklopedi-spelet. Det var suspekta frågor ibland, och så kom det ibland jättelätta men oftast var dom supersvåra och ledtråden till hjälpte sällan. Bara för att skryta så känner jag mig enormt omtyckt av sambons mormor:D:D:D

Det var snorkallt ute, okej bara -7--8 men det kändes grymt kallt utan långkalsonger och tjockare halsduk. Ruggigt! Skönt att sitta i tights och min nya mjuka mummiga fleecetröja med megastorkrage *tycka om* nu.

Imorgon är det nya tag med aerobics och tvättning. Fast först ska jag spela Rhapsody: A musical Adventure som jag nästan glömt bort. Men nu står datorn inkopplad på tv igen och det är lättare att komma igång.

Nu måste jag lämna datorn, borsta tänderna och krypa i säng och bli seriöst pussad på^.^

WoW

10 dagars trial på WoW och plötsligt är jag förtjust i spelet igen.
Måste spela stenhårt de tio dagarna och sedan se om det kanske kanske är värt att köpa spelet också. Fast jag lär ju tröttna efter ett tag, det tar lång tid att hela sig, att levla, att få tag i sitt riddjur och få råd att köpa det också...hum

Nu snabbt in i duschen och snofsa till sig. Det vankas familjemiddag:) Hoppas det är gott för nu känner jag mig hungrig. Kanske borde äta något innan vi drar. Tar ju ett tag innan det blir mat trots allt.

Är det någon där ute som vet hur lång tid det tar för träning att ge resultat om man går från inget till 4 ggr i veckan?

Gäsp!!!

Huvva.

Exakt lika seg idag också. Bläää

Vi var uppe sent och såg på Ninth Gate med Johnny Depp. Tyvärr lyckades vi båda slumra bort slutet så jag har ingen aning om vad filmen egentligen handlade om. Måste rota upp det på nätet. Ah detta pålitliga nät!

Snön ligger kvar än men jag har inga linser i så jag har ingen aning om temperaturen idag.

Idag ska vi hälsa på sambons föräldrar och han kanske skulle åka lite skidor med sin pappa.Galningen ska ju ställa upp i Vasaloppet!

Själv ska jag bara ta det lugnt och samla mig inför veckans träningsmaraton:D  All min träning måste ge effekt någon gång!

Vad glad jag är att jag inte har ett jobb just nu, då skulle jag antagligen gå runt med en lätt ångest i magen för att det är söndag. Och ansträningen att åka bort idag skulle vara mycket mycket värre för då skulle jag samtidigt veta att när jag kommer hem är det direkt i säng som gäller för annars. Och så skulle jag inte kunna njuta av middag och annat.. Det är så jobbigt. Det enda sättet för mig att överleva ett jobb är att veta att om x antal månader är det slut. Att ha en fast tillsvidare anställning skule plåga mig enormt. Men nån gång ska jag hitta jobbet som jag klarar av det med. Ett av de jobb jag sökte igår är jag sugen på på riktigt också. Synd bara att det är oregelbundna arbetstider och att gympan kanske blir lidande av det. Jag skulle verkligen verkligen vilja ha en bil. Suck. Något litet som inte drar så mycket bensin och inte är så dyr i inköp. Men som samtidigt är lite hållbar också. Vill inte ha en urgammal bil bara för att. Då skulle det antagligen vara mycket lättare att åka till jobbet och hinna hem till träning eller annat man vill hem till. Mot att vara fast vid bussarnas tider som ytterst sällan passar en. Tidsåtgången att åka buss mot bil är ju skrattretande. Men samtidigt ska bilar lagas och tankas och lagas och usch... Jag vill ha gångavstånd till mitt jobb!

Men jisses vad jag babblade om det där! Helt onödigt babbel. Vart så nervös om jag skulle ha jobbat imorron så:p

Dags för lite frukost, linser och ett välbehövligt toalettbesök.

Jiha!!!!

Det snöar det snöar!

Tjohej tjoho!

Det riktigt yr ner och det är så himla härligt:D Jag är glad att jag slipper vara ute dock.
Det har snöat så busigt att vi har små snökanter längst ner på fönsterrutan. Är det härligt eller underbart säg!

Vi ser på Tuxedo (igen) på femman och har ätit kladdkaka under tiden. Det var inte lika gott som jag förväntat mig men nåväl. Choklad.

Jag hoppas jag blir förförd strax dock ;)


Bajs

Jädra pissdag

Usla jäkla skit

Jag vill göra om dagen tack

Den var inte alls rolig

Seg, ont i huvudet, dyra tamponger, förstörd mat, grinig, lessen över den förstörda maten

Bajsdag

Eftermiddag

Woha!

5 jobb sökta. Rekord.

SJs söka-jobb-funktion var dock urusel eftersom den raderade alla åäö i mitt personliga brev samt på deras egna sida. Monster.se har en usel funktion för att få tillbaka glömda användarnamn och lösenord. Om länken heter "Har du glömt ditt användarnamn och lösenord klicka här" så ska man inte behöva fylla i sitt användarnamn för att få ut sitt lösenord. Blä för dom!

Jag har redan fått svar från 1 jobb, ballt nog. Inte om tjänsten utan svar på en fråga som jag ställde samtidigt som jag skickade in min ansökan. Nu ska jag komma på något att svara tror jag för att verkligen visa att jag är grymt intresserad! Hoppas inte jag måste försaka träning för att jobba dock. Det vill jag verkligen inte! Måste få till en jämn träningsperiod verkligen. Undrar när Alfakassan tänker höra av sig om jag får nå mer bidrag eller inte.

Potatisen står i ugnen, laxen på upptining och kladdkakereceptet framtaget. Dags att frossa ^.^

Temperaturen

-10 grader!

Det ni, så kallt har det inte varit på länge!!

Lite seg dag idag. Sov till 10 (usch) och har inte ätit frukost än vid halv 12. Fortfarande ont i huvudet sen igår konstigt nog. Funderar på att ta en promenad för att känna av kylan innan den försvinner. Synd bara när det är så här kallt så kommer det inte snöa något tror jag. Har för mig att det måste vara runt nollan för att det ska göra det.

Dagens middag är iaf bestämd. Jag ska ha stekt lax (som jag varit sugen på jättelänge) och klyftpotatis. Till efterrätt ska det vara nybakad kladdkaka med varm hjortronsylt och grädde! Annars jädrar!

Just nu är jag inne i fasen "Det kommer inte märkas något alls på vare sig kropp eller hälsa att jag tränat 4 ggr i veckan ända fram till sommaren." Det är deprimerande. Men jag ska fortsätta så klart iaf men ändå, inget resultat alls. Usch.

Inte så skoj dag idag helt enkelt.

Går och borstar håret.

Friday evening

Och äntligen var arbetsveckan slut.
Lite drygt. Lite lönande. Lite trevligt att träffa gamla arbetskamrater.

Jisses vad min mage vart konstig. Vet inte om det beror på hunger eller springturen till bussen då jag drog in mängder med kall luft (flåsar lätt...).

Ikväll vankas det pizza och lite cider från systemet. Jag fick visa leg så klart...fast jag tänkte för mig själv att  jag borde se så sliten och eländig ut att jag inte skulle behöva det.  Även på en bra dag skulle jag se sliten ut. Suck. Lite deppad över ansiktet. Men jävlar vilken kropp det blir till sommaren! Ungefär samma som vanligt :P

Sen måste jag ju se på Ugly Betty kl. 19.00 eftersom jag tränar på tisdagar då det sänds i vanliga fall. Det är inte så många avsnitt kvar på säsongen så det är lugnt. Sen blir det till att inte se på nå mer tvprogram tror jag. Oftast inget bra på tv iaf.

Jag tror jag ska ställa mig i duschen nu, ändå tills sambonkommer hem och det blir dags att beställa pizzan.

20 minuter senare

Jag har fortfarande inte kommit in i duschen...och nu är jag seriöst försenad och kommer INTE få den långa varma dusch jag längtat efter. Suck. Varför gör jag alltid så här?

Öööhhh

Nu är jag återigen hemma (skönt) från en träning, denna gång Body Pump. Och jag säger då det...drygare styrketräning har jag aldrig varit med om! Gud! Dessutom fick jag så ont i axlarna vid ett tillfälle att jag fick lov att sluta. Men instruktören (jättesöt!) sa att det kunde hända ibland och att det berodde på hur man var byggd. Och så visade hon en annan version. Jag går lika mycket för träningen skull som för dom ursöta instruktörerna. Dom är så supersnälla och peppande. Jag har i.a.f. så ont i armarna att det är en plåga att skriva...därför tänkte jag skriva extra långt idag XD

Har jobbat sen i tisdags då...fick räkning från alfakassan idag. Det kostar mig 251:- att jobba tack vare de jävla bajsmoderaterna. Oavsett hur mycket man jobbar en månad (5 % eller 150%) får man den förhöjda avgiften. Hur sjukt är inte det. Jag kommer ju få lov att tacka nej till jobb som gäller mindre än en vecka. Jag tjänar ca 1900:- på dessa fyra dagar...att betala 366:- bara för att vara med i alfakassan (som jag säkert inte får ersättning från iaf) är dumt! Det leder ju till att ingen vill vara med i alfakassan, folk tar patetiska jobb som de kanske inte passar till och allmän nergång på välfärden.
    Har ni tänkt på att i.o.m. att folk tvingas ta vilka jobb som helst så kanske fel folk hamnar på fel plats. Jag insåg idag att det är pinsamt deprimerande att söka alla jobb som finns eftersom det uppenbarligen finns jobb jag absolut inte passar som (vårdare eller jägare t.ex.). Och om jag sen lyckas lura till mig ett jobb jag inte passar på kommer resultaten bli dåliga. Jag kommer missköta mitt jobb endera pga okunskap eller att man helt enkelt är utless på det. I.o.m. att jag missköter mitt jobb blir kunder, medarbetare och företaget lidande. Jag kommer också förlora på det då jag får dåliga referenser till nästa jobb. Som kanske är mitt drömjobb. Det måste finnas en trygghet för att få folk att våga söka sig dit dom passar och vill vara! Och då räcker det inte med halva lönen för att hitta detta nya jobb. Men moderaterna bryr sig väl bara om dom som är rika nog att vara arbetslös och leta efter drömjobbet. Eller har råd att jobba halvtid och samtidigt utbilda sig till något man brinner för.
   -Alla som har råd att vara arbetslös i Sverige idag räcker upp en hand.
*tystnad*
   -Ja Fredrik, du kan ta ner handen nu.


Ah, nu till andra saker.

Jag fick ett vykort från Kina idag, Mycket uppskattat :D
Jag fick ett sms från adressandring.se idag. Mycket coolt:D
Jag kommer ha grym träningsvärk imorron och inte klara av att packa böcker. Mindre coolt...
Min meny vägrar fungera på startsidan. Om ni testar någon av de andra månaderna ser ni att det funkar. Varför varför! Jag har heller inte orkat kolla igenom det...eller rättare sagt: Tvingat min sambo att göra det.
update Nu funkar visste menyn...så suspekt. Den brukar aldrig göra det. Men så bra då!

Ja visst var det lite roligare frågor än tidigare:)
Religionsläraren är förhoppningsvis kvar och ger fler folk bra lektioner. Sen var han väl rätt okej utseendemässigt också. Och ung, mycket viktigt.
Hänsyn är något som är otroligt viktigt för mig. Därför hatar jag större delen av befolkningen som tydligen har enormt stora problem med det. Humor måste vara lika som min, måste få skoja och skämta som vanligt annars funkar det inte. Och ärlighet...det är ju så basic så det är inte sant. Men bäst att skriva med det iaf.
Du vill nog inte veta hur ett bajshelvete ser ut... ~.~
Oj, luncha med en bcmangamänniska...hur ser dom ut?
Helgen har jag ingen plan för alls...förutom att laga en himmelskt god dessert av något slag. Det enda jag egentligen kräver är att det ska finnas i är socker, fett och CHOKLAD!
(ja jag har mens:p)

Hoppas din middag var god. Jag ska rejsa in i duschen nu och sen sova förhoppningsvis. Hinner nog inte med en apelsin idag...fast vänta, jag har ju mandariner också!

Tumtidum!

P.s. Alla stavfel är p.g.a.  muskelvärk!!!!! D.s.


En lista XD

Vilken svordom använder du mest?
Jävlabajshelvete...
Om du var ett djur, vilket skulle du då vara?
Absolut en katt eller annat kattdjur
Äger du en iPod?
Nej, en Sansa
Är du klantig?
Vad menas med klantig ? Fumlig eller? Nej inte så värst.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ja!
Vilken var den senaste filmen du såg?
Um...jag antar att det är American Pie 5:The Naked Mile eller nått. Patetisk film men den såg vi nog senast.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Det tror jag inte...hoppas inte med tanke på att jag inte vet om det
Vad åt du till middag?
Potatis och vegbullar i brun sås serveras strax.
Ditt allra första jobb?
Lokalvårdare på en skola...I hated it!
Tittade du på tecknat när du var liten?
Oja. Det slinker lite ner nu också.
När flög du senast?
Harkel, aldrig flugit...
Pratar du några andra språk?
Engelska självklart men sen är det illa ställt.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Jag vill, men vågar sällan.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Jag skulle gärna vilja ha en draktatuering men jag lär aldrig få modet eller pengarna att göra det.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det som frågar om dejten kan väl bjuda också:D
Vem är din favoritlärare?
Måste nog säga religionsläraren på gymnasiet. Även om vi inte hade honom mycket eller ofta så kändes han väldigt bra.
Gillar du att flyga flygplan?
Har ingen aning -.^
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Hänsyn, ärlighet och humor
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Sju duger men åtta är trevligare. Kan klara mig på 6 några dagar i sträck men då är det sömnigt.
Äter du frukost dagligen?
Absolut
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Den här veckan har dom varit väldigt fullbokade. Men är jag arbetslös är dom lagoma med bara träning:)
Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Det var det roligaste, jag i trubbel:p
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Vilket konstigt ord...kalorier...är det ett annat ord för gott?
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
23...eek!
Tror du på liv på andra planeter?
Sannolikheten känns hög
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Om det nu skulle finnas nägot sk. "högre väsen" så är det sannerligen inte könsbestämt.
Vad var det sista du åt?
Se under middagsfrågan
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag har för mig att det var  mamma som ville det. Jag är mycket nöjd:D
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Helvete! Jag vill tröstäta!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Antagligen...eller inte. Nog inte.
Sover du på sida, mage eller rygg?
Side eller rygg.
Vad är du allergisk mot?
Starka ostar, apelsiner, hasselnötter har jag upptäckt ger mig en svullnad i halsen som är grymt obehaglig. Råkade ut för det på julafton:(

Vecka 3

Hej hå!

Efter en ansträngade vistelse som barnvakt är ju nu åter hemma och i farten.

Veckan bjuder på mycket jobb, en hel del träning och vissa moment av stress då jag ska hinna laga mat mellan jobbet och träningen.

Fick en påringning från mitt förra lagerjobb om jag ville jobba extra. Klart jag ville det och är nu uppbokad hela resterande vecka. Har ingen aning om det blir övertid dock, dom som är så många där borde klara sig själva men om jag blir inringd kanske dom har mycket att göra och det krävs övertid? Nåja, ska bli spännande att se hur det är att arbeta på det lagret. Att dom ringer in Mig måste ju betyda att jag var någorlunda duktig iaf. Jag som aldrig kände mig duktig kan behöva lite bekräftelse. Behövs alltid.

Ska fortsätta träna flera ggr. Träningen i lördags var ingenting för mig och verkligen inte för sambon som följde med. Om jag har dålig koordinationsförmåga så är ju han kille och således ännu sämre. Sen var det lite tråkigt också, som basic gympa liksom. Kändes inte så fräsht och ungt . Aerobic ikväll, få se om det går käpprätt åt helsike. Core imorron. Step Up på onsdag. Body Pump på torsdag. Sen är det bara att vila bort all träningsvärk *uff* Ja det var lite roligt, stackars sambon fick träningsvärk i rumpan av lördagens bravader. Jag märkte ingenting av det. Jag får nog ta i lite extra:)

Dagen i dag bjuder på lugn och ro och inga planer alls. Förutom att tvätta håret, skicka tillbaka lite kläder, spela spel, läsa bok och se på tv och laga mat:) Gud vad ska jag laga för mat!? Nu måste man ju ha matlåda med sig igen. Åh suck. Det är det tråkigaste. Men kanske att jobbet har bytt matleverantör och dom nya har lite vegetariska alternativ.

Tack och hej, veg.pastej!

Shva

Har du sett att jag är barnvakt och antagligen är det imorgon kväll också och att vi nog inte kan spela spel? Men att helt säkert är det inte just nu. Så vi håller det lite öppet. Men kanske inte. Synd:(

Svar till Shva

Ja hoppas våra vårplaneringar funkar fint som vi har tänkt:)

Hm, kräver alfakassan originalintyg...det har dom aldrig gjort förrut. Hoppas dom nöjer sig med min kopia som jag skickade inte igår. Dom på arbetsförmedlingen brukar vara dåliga på att kunna hjälpa en med alfakasse-frågor. Skriver bara ut nya papper och nya papper åt en. Dessutom kanske du kan hitta de informationsbladen på alfakassan.se? Du kan nog börja skicka in kassakort även om du inte fått arbetsgivarintyget. Så blir det ingen fördröjning sen om dom accepterar dig som bidragssökande. Det brukar jag göra. Men jag skickar ju in på internet å andra sidan om det är någon skillnad.
Vad dåligt att du fick en kopia av dom på Visby.

Jodå, stretchning ingår i alla pass. Men med två hårda träningspass efter varandra så smärtar det för ovana muskler:)

Hm, vem fasen har då skickat kommentaren om ismaskinen! Attans!



Nya dag igen

Mina muskler runt skulderblad är idag rätt så ömma, magen också men det känns inte lika mycket eftersom jag inte använder de musklerna så ofta.

Idag ska jag tvätta, tre uppsättningar med lakan samt våra kläder! Uj uj:S Får knöla varje maskin full och lita på att torkskåpen gör sitt sedan...vilket dom säkert inte gör : /

Frukosten idag bestod av fil och Kellogs Frosties smakar gott, dom väcker tigern i dig! *sjunger*
Ja en liten nostalgitripp alltså. Tur att dom finns kvar så man kan få uppleva den sockersöta känslan på morgonen:) Bäst smakar dom i mjölk när allt socker runnit av flingorna och blandats med mjölken så man får sockermjölk XD

Ikväll blir det träning igen (yes träningsnarkoman) men vi har inte riktigt bestämt vad för slags träning än. Endera Let´s Dance gympa eller Body Pump. Med tanke på hur löjligt dåliga vi var på koordinationen igår på Step Up:en lutar det åt Body Pump. Men det låter väldigt ansträngade iofs. Enligt min plan måste jag hitta minst två träningar jag gillar under veckan samt gilla Medelgympan på lördag. Det blir träning tre tillfällen under veckan och känner jag mig extremt trött en lördag så är det tillåtet att vila. Sen ska jag också dra ner på onyttigheterna. Helt klart får jag inte äta sånt under veckorna. På helgen är det okej men jag ska försöka att inte vräka i mig. Men inte ofta. Maten tänker jag fortsätta äta vad jag vill av. Jag anser att jag äter någorlunda okej mat, ska sluta äta innan jag blir proppmätt bara. Så ser min vårplanering ut under temat hälsa. Förhoppningsvis märks det skillnad redan i sommar på kondition, styrka och utseende.

Oh snart dags för tvättstugan...hur jag ska orka dra ner alla tunga tvättsäckar med mina axlar vet jag inte... Vi får se om jag kommer upp från tvättstugan XD

Träningsvärken var lite försenad

Jag både kom ur sängen imorse och satte igång med att klä av granen utan att lida av träningsvärk så mycket. Den kom lite under dagen men ändå inte så avskyvärd. Men med dagens Step Up pass har det börjat ömma lite här och var. Step Up ska jag säga er är inte bara att kliva upp och ner. Det var ännu svårare rent tekniskt än Core. Vi var ytterst förvirrad både jag och min kompis men vi skrattade och gjorde vårt bästa iaf. Och det är väl det som räknas? Efter ett tag när man tyckte att hela grejen började klarna så slutade instruktören att bisa och gick runt och hejade på istället. Då vart det blackout och jag tappade koll på både fötter och bräda. Inte så svårt dock. Nu ska jag försöka dra mig in i våran översvämmningsdrabbade dusch igen så att jag kan lägga mig fräsch (och vakna ofräsch:P).

Idag har jag dessutom rensat ut julen (förutom en bonad jag naturligtvis glömde kvar) och fått bort granen och städat rent lite i övrigt. Sen lämnade jag till sambon att bära bort kartonger och damma andra halvan av lägenheten. Gjorde lite fint med julklappsljus och nyinköpta-för-dagen ljus. En silverbricka typ med tre ljus på. Ett rektangulärt mörkblått, en runt blå strimmigt och ett fyrkantigt blåturkost (ditt Shiva:)) och tillsammans med det stora glasstenar.  Det vart väldigt fräscht.

Sen har jag börjat pussla. Det pussel jag köpte till mamma i julklapp har jag nu själv tagit hand om. Ska bli spännande att se vad det föreställer.


Step Up
Här tränas konditionen genom att med roliga stegkombinationer gå upp och ned på en stepbräda. Belastningen kan du variera genom att höja eller sänka brädan. Step up är skonsamt för knä- och fotleder.
Rörelserna övas in efter hand i s.k. block och sätts sedan samman till en hel rörelseslinga.
Efter konditionsträning på stepbräda avslutas passet med styrketräning för hela kroppen.
Kraven på koordinationsförmåga varierar något beroende på programmet och instruktören.

Hon var inte full nog.

En 15-årig tjej våldtas analt, vaginalt och oralt av 3 män samtidigt. Dom frias alla tre. Anledning: Hon var inte full nog.

Tänk på det ett tag och så hoppas jag att ni blir lika förbannade som mig. En ensam tjej som våldtas av tre (äldre antar jag) män, är inte det att vara hjälplös va? En starkare man räcker för att en tjej ska bli hjälplös i hans händer! Tydligen ska man vara redlöst berusad eller misshandlad näst intill död för att få gärningsmännen fällda. Ska det vara så jäkla svårt att fälla någon för våldtäkt va? Jag kan ge mig sjutton på att hade hon varit redlöst berusad hade domstolen sagt att man inte kunnat lita på hennes vittnesmål och att är man så berusad så man inte vet vad man gör...ja då får man väl lite skylla sig själv? Herregud! Ut med alla män från domstolarna och in med lite riktiga människor! Jag är så jävla trött på alla medelålders och äldre (och yngre) gubbar som lever med den fasta förvissningen att alla kvinnor ljuger och hittar på för att få uppmärksamhet/sin vilja igenom/köra över killarna att dom totalt struntar i situation, vittnesmål och bevis för att kunna fria killarna. Och kom nu inte dragandes med argumentet att så många kvinnor anklagar killar för våldtäkt falskeligen för att hämnas. Så många kan det inte vara i jämförelse med hur många riktiga våldtäktsanmälningar det kommer in. Och hur många anmälningar som inte kommer in för varje tjej vet ju att du helst ska ha allt på video och killarnas bekännelse för att det ens ska leda till åtal.
*andas ut*




Instruktören skrek "Upp med rumpan!" men det var svårt nog det! Ikväll är det dags igen för Step Up. OMG det låter drygt. Förvånande nog har jag inte så hemskt träningsvärk, bara lite huvudvärk. och den vart inte bättre av vaniljtvålen jag använde. urk.

Vi vill ha Snööööö och sen sooool!

Var det du Shva som skrev det där med ismaskinen?

Jag lämnade in ett personligt brev och meritförteckning till EB Games ja. Hittade också bara lagerchefs-grejen på deras hemsida men skylten fanns kvar i måndags utanför affären iaf.



Idag har jag mycket att göra, känns lite motigt så jag sitter här ett tag innan istället. Dags att klä av granen och slänga den på tippen medans man fortfarande har en bil. Bilen ska lämnas tillbaka idag i god tid innan 12 så det gäller att inte sitta på rumpan. Sen ska jag iväg till 18.30 och träna Step up som sagt.
Samla psykiska styrka så jag orkar med ännu ett eller två pass på imorgon. Vila på fredagen och ta bort resten av julen kanske för att sedan vara full fart med ny träning på lördag igen. Ah...

Idag ser det molnfritt ut så kanske kanske att man får se på solen...kanske. Den är iaf på väg upp nu, så mycket ser jag :) Det är mysigt vid den här tiden, i gryningen så där.

Hm, dags att köra igång med hemmafru-planeringen!

Hemma igen

Hemma och så otroligt matt i musklerna. Dom bara darrar så fort jag lyfter armen. Eller annan kroppsdel.
Det var stundvis skitsvårt, roligt, lätt pinsamt men allt igenom megadrygt. Vi återkommer nästa vecka:D
Samt några fler ggr under veckan. Så skönt att ha en jämlik träningskamrat med som man har roligt med.

Nu ska jag hoppa iväg till duschen. Hålla tummarna för att jag orkar både kliva i och ur badkaret!

BTW var det Core vi var på.

I core-passet tränar vi bålstabilitet genom funktionell styrketräning.
Det innebär att främst rygg- och magmuskler (core=kroppens kärna) belastas samtidigt som övriga muskler engageras så balans och "muskelsamverkan" tränas.
Mycket bra för såväl vardagsmotionär som tävlingsidrottare! Passet inleds med uppvärmning och avslutas med lättare pulshöjning.

Timmen T närmar sig

Och jag har har rullat bort alla katthår från byxorna, ätit fisk med sås och spelat Sid Meiers Railroads. Konstigt spel det där.


Grattis på 1 årsdagen

Tack vare att Girlyns blogg fyllde år idag råkade jag uppmärksamma att även min egen blogg fyller exakt 1 år även om det första inlägget inte kom förrän 2 dagar senare. Men den föddes idag för 1 år sedan.

Fanfarer, hurrarop och konfetti!

Jag kör väl också med lite statistik då:

  • Inlägg: 210
  • Kommentarer: 300 
  • Bilder: 5
  • Totalt antal sidvisningar: 3019
  • Totalt antal unika IP-adresser: 383

  • Det var inte mycket det.
    Jag har haft långa down-perioder men också lyckats ta mig in på Mest Aktiva-listan. Mig veterligen har jag bara två läsare, något deprimerande antal, men vilka bra läsare det är!


    OMG OMG OMG!

    OMG OMG OMG!

    Oh My God!

    Jag är nu näst intill hysterisk (överdrift) med en lätt tendens att hyperventilera (överdrift) och jag biter på naglarna (lögn) och anledning är denna. Jag ska träna ikväll.

    Hör på den va. Jag ska träna. Inte själv. Inte på promenad. Nej genom Gymmix. Gulp.

    En gammal klasskompis som vi försökt återuppta kontakten med sms:ade och önskade God Fortsättning. Samtidigt passade hon på och fråga om jag ville gå på Gymmix med henne. Galen som jag är i bland tackade jag ja efter att ha kolla upp vilka grupper man kunde gå på. Snabbt vart det bestämt att vi ska testa på Core ikväll 19.30. Det är alltså 4 timmar kvar innan det är dags att gå! Fattar ni! Men det är lika bra att det blir gjort på en gång. Idag. Ju längre tid det är att vänta ju större risk att jag hittar på en undanflykt. Oh men gud jag ska verkligen gå! Jag kommer så få lov att springa på toa alldeles innan. Jag hade ett litet pepptalk med mig själv nyss och det var bra. Men nu är jag uppjagad igen och har glömt vad jag sa till mig själv.
    Dom har prova-på-veckor nu, v2-3, så det är lika bra att passa på medan det är gratis. Om jag gillar nått av alla pass jag skulle vilja testa så fortsätter jag. Banne mig! Det var väldigt billigt också om jag har förstått rätt att man får gå på vilka träningspass man vill så länge man har köpt ett träningskort. Hoppas det är så.
    Måste leta fram träningskläder också, nån gammal träningsbehå och en finare t-shirt ska väl kunna skakas fram. Byxor är det sämre med. Kanske svarta mjukisbyxorna...eller dom kornblå byxorna i suspekt stretchigt material. Fast då går det inte med turkos t-shirt...måste bli en svart i sådana fall. Lite fin vill jag se ut iaf. Tur att håret är relativt nytvättat också då:) Måste komma ihåg att rulla av alla katthår också innan det blir för sent. Sen ska gympaskor (nästan för små) och en vattenflaska med. Som det planeringsfreak jag är har jag redan tagit fram flaskan...hehe...

    Då återstår bara att spela lite Railroads så att jag glömmer av min oro. Jag ska inte oroa mig alls. Allt kommer gå bra, jag har lika stor rätt att vara där som vältränade, jag kommer tycka det är skoj och vilja fortsätta och om någon tycker illa om mig för mitt utseende, då är det deras problem. Varför ska jag ta hänsyn till sådana osympatiska människor? Det är vad jag säger mig själv och andra som oroar sig. Dags att börja leva efter det! *höjer sin knutna näve i luften*
    Hoppas dom inte tvingar en att ställa sig längst fram, då dör någon, antagligen instruktören.

    Det roliga är att jag egentligen inte tycker om sådana där hurtiga sportfriska instruktörer som bara skriker "Och så tar vi i från tårna!", "Kämpa lite hårdare!", "Det går jättebra, nu ökar vi takten!" och liknande. Men plötsligt hamnade jag på ett sådant träningspass iaf.
    Det ska gå bra *mantra*

    Intet nytt under solen

    Inte så konstigt, solen syns inte alls idag.

    Plötsligt händer det

    Ja plötsligt händer det.
    Jag behövde inte vänta en timme på Arbetsförmedlingen.
    Inte ens en halvtimme.
    Jag uppskattar att jag var inne där ca 5 minuter högst. Största delen väntade jag på att få komma fram till mannen som delar ut kölappar. Så fort jag förklarat mitt ärende (visa upp originalhandlingar) så tog han hand om dom, drog några kopior, gav tillbaka originalen och jag var klar! Förstå min chock. Jag hade ju tagit med en bok (Änglar och Demoner) för att ha något att göra den timme jag förväntade mig spendera där. Så jag bar runt på en rätt tung bok i onödan. Aha! Det måste vara knepet. Ta med något att läsa och du behöver inte vänta länge alls! Tada!

    Sen traskade jag in på Kuckelikana för att se om dom hade pussel till mamma (inte), Djurmagazinet för att köpa dyr kattmat till den krassliga katten, McDonalds (förlåååt) för att köpa en hjortronpaj (gud jag älskar dom) och sen på sambons jobb för att se om han ville smaka. Han var dock ute så jag fick pajen för mig själv...eh, han fick inte smaka:(

    Tvättade bilen (inte första gången) på Shell (första gången) och det var väldigt pirrigt. Att det ska vara så svårt att komma rätt mellan linjerna! Till slut kunde jag stänga av bilen och vänta medans vatten och borstar gjorde sitt. Ja tyvärr var det borstar. Men det kostade 100:- och man fick med en mängd med våtservetter för att tvätta bilen på insidan. Det sysselsatte jag mig med. Sen höll jag på att inte komma ut men med lite mod vågade jag trycka på en knapp på väggen där det stod Upp....vilket innebar att dörrarna åkte åt sidan:p

    Handlade på Hemköp och fick där reda på att Kattuna tagit bort Havets Läckerheter ur sortimentet. Vad ska jag nu köpa för god kattmat när jag vill skämma bort mina katter lite extra?

    Nu är det meningen att jag ska installera Railroad Tycoon (eller nått) och öva tills sambon kommer hem. Eller spela Catz. Eller skala potatis. Eller ta mina akvarellpennor och försöka måla någonting. Jag är usel på att måla men det skulle vara roligt. Kanske ska ta mod till mig? Och sen skulle jag ha åkt till ÖB för att köpa den bästa kattsanden som finns. Billigt och bra! Klumpe heter den, välj den klumpbildande, den måste jag verkligen rekommendera!

    *ringer samtal till Manpower*

    Och så ska jag fundera ut vilka företag jag ska skicka ut jobbansökningar till. Ska bli mycket mer aktiv i år har jag bestämt. Hoppa på lite företag så där oplanerat. Gav EB Games min ansökan idag. Dom sökte visserligen men jag gjorde det! Jag fick tummen ur arslet, skrev ut en ansökan och traskade in till dom! Coolt! Fler ställen att söka presumtiva jobb på är Plantagen, Kuckelikana, eller en hotellreception. Egentligen vill jag ju arbeta inom kontor eller reception men butik funkar också. En hotellreception borde ju ge viss erfarenhet inom receptions- och växelområdet tror jag. Det är min plan. Den är säkert dålig men den är min!

    Även om jag inte tror på nyårslöften eller ger några så är det iaf lätt att börja om på nytt när det nya året dagas. Fast för mig räcker det med en ny vecka för att jag ska komma igång. Fast som sagt var, det sket sig ju på en gång med min träningsplanering. Får verkligen försöka komma igång med sånt nu under veckan iaf. Det räcker med nån gång under veckan, men om fredagen tar slut utan den minsta träning...då jäklar! Springa och promenera är ju det som är lättast och billigast, kräver inga särskilda kläder heller. Men att gå är så inbilskt tråkigt och att springa klarar inte mina benhinnor även om konditionen har förbättrats något under hösten. Simma borde vara utmärkt åt mina leder (knän och fötter som fick ont av allt lagerarbete) men också där dör jag av leda. Vet ni hur tråkigt det är att simma 40 jävla längder i den där bassängen! Man kan tänka så bra säger ni då. Men herre gud, tror ni inte att jag tänker hela dagarna annars? Jag vill vara fokuserad på det jag gör och ska jag träna ska det vara aktivt och intensivt. Och så tar vi ett simtag och sprattlar med benen, Och så tar vi ett simtag och sprattlar med benen, Och så tar vi ett simtag och sprattlar med benen, Och så tar vi ett simtag och sprattlar med benen....här ungefär ger mina tankar upp och börjar spela pingpong med förståndet.
           Jag är förvånad över hur mycket jag vet om min träningsstil för att vara någon som aldrig tränat sen tvåan i gymnasiet. Men som jag kommer ihåg det var det mycket roligare med innebandy än nån jävla trampetshoppande. Heter en sån där studsgrej trampets förresten? Inte fotboll, absolut inte. Jag åker av princip inte skidor eller skridskor. Men förutom innebandy kan jag också tänka mig basket. Synd bara att det är så grymt svårt att spela det med sig själv eller med sambon. Inte ens om jag drar med Shva funkar det. Men jag skulle aldrig våga gå med i en okänd grupp för att spela något sådant. Jag är ju inte duktig på det på något vis, jag vill bara träna och ha kul samtidigt. Bäst vore nog om man gjorde olika saker varje vecka. Jag tröttnar lätt på upprepade saker.

    Så där, spel installerat. Kattsanden finns på ÖB. Snubbe på Manpower uppringd men ej kontaktbar.

    Nu måste jag sluta sitta vid datorn, min rygg värker alldeles under vänster skulderblad och det är ett tecken på att jag suttit för mycket. Hur det ska gå ihop med övningen på Railrod-spelet vet jag inte.

    Tjilevippen!

    Gomorron

    Urk.
    Jag var uppe med sambon redan vid 7 i fast övertygelse om att jag skulle hålla mig vaken för att chockvända på dygnet. Efter att han gått till jobbet var det dock fortfarande mörkt ut (=natt) och jag var trött och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till så tidigt. Så jag råkade lägga mig på sängen igen. Och jag råkade också dra på mig täcket igen. Sen råkade jag somna. *vissel*
    Det var så skönt! Sen drömde jag att sambons systers pojkvän kom förbi med massa kompisar. *skakar på huvudet*
    Sen lyckades jag vakna, kolla på sambons klocka, den var 10, kollade på min klocka och den var bara 9. Råkade därefter somna om igen. Vet ni hur skönt det var i sängen!?
    Nu sitter jag här lite lätt vimmelkantig och försöker få mig in i duschen. Min fina föresats att vara vaken från7 sprack redan första dan. Såväl som min föresats att träna varje morgon. Hur ska man orka det när man är trött så att man är yr, både före och efter en tupplur?

    Jag älskar min sambos fleecemorgonrock. Den är varm, mummig och flera storlekar för stor för mig. Perfekt att mysa i alltså.

    Det fina snöpuder som täckte marken försvann igår så klart. Nu är det exakt lika blött och slaskigt som det brukar vara. Det är deprimerande väder. På hösten är det mysigt väder, på vinter förskräckligt. Jag hoppas verkligen att vi får vinter iaf i några månader. Jag tycker synd om alla med jullov. Och mig själv också.

    Nej nu skulle jag ta tag i saken och vara ordentlig. Diska och duscha och åka till arbetsförmedlingen och handla på väg hem. Låter inte det som en riktig hemmafru? Och på eftermidagen när bilen iaf ska flyttas pga datumparkering kanske jag ska hämta sambon från jobbet också. Oj det vore trevligt. Men då är det bäst att sätta fart nu!

    Vink!

    Ticket to Ride Europe

    Ja. Mina kära sambo kom i veckan hem med ännu ett brädspel, något han brukar göra titt som tätt. Denna gång lyckades vi också testa spelet inom ett år, redan i fredags faktist. Jag var nervös för det såg svårt ut, regelboken var tjock och det är alltid jobbigt att börja spela nya spel. För det första var regelboken på flera språk så det löste det hela med att den var tjock. För det andra var det ju små tåg med...allt blir lättare om man har prylar att leka med när man spelar! Och för det tredje var det riktigt lätt att komma igång och bemästra spelet. Första gången vi spelade var vi koncentrerad på oss själva. Andra gången började vi inse att man ibland måste skynda sig att ta en sträcka innan någon annan hinner dit...och i svängen också sabba för den andra. Men det går inte att koncentrera sig på att sabba...man måste lägga alla sina tåg på att vinna. Iaf så spelade vi det minst 5 ggr på kvällen. Det är inte bara lätt att komma in i, det tar inte flera timmar att slutföra vilket jag tyckte var ett plus. Jag tycker designen är snygg, ingenting känns plastigt eller skört. Och man får tåg att leka med! Kan det bli bättre? Jag ger spelet Ticket to Ride Europe 4/5.
    (Fullpott får nog inget spel...om inte jag vinner konstant dåra:p)

    Handling:
    Ticket to Ride is an exciting cross-country train adventure game. Players collect train car cards that enable them to claim European railway routes. The longer the routes, the more points they earn. Additional points come to those who can fulfill their Destination Tickets by connecting two distant cities, and to the player who builds the longest continuous railway.

    Valiant och de fjäderlätta hjältarna

    Ännu en barnfilm.
    Jag vart inte så förtjust.
    Inte så att jag satt och hade tråkigt men den hade inget djup, storyn var snabbt ihopkrafsad och överspelad, karaktärerna stereotypa och grafiskt dög den. Dessutom, vem vill sätta sina barn framför en film där Plikten framför allt är mottot? Inte jag iaf. Dom skryter med att det är samma producenter som till Shrek 1 och 2. Låt inte det lura er. Det är bara producenterna och inte programmerarna eller storyskrivarna (hoppas jag) som är samma lika. Tack vare vårt surroundljud (bli imponerade tack) så är det dock lite maffigt ljud i den. Men ingen sång eller dylikt som biter sig fast. Det vart bara lite mäktigare när bombplanen svepte in. Så betyget blir nog bara 2/5.

    Handling:
    Den lilla duvan Valiant drömmer om att bli flygaräss och få bära uniform i imperiets färger. När de otäcka falkarna slår ut hela duvlaget får Valiant chansen. Han hamnar i ett udda gäng med samma dröm som han själv har.

    Sorry

    Okej okej jag inser att ni tycker att det är pisstråkigt att läsa dessa jävla quiz. Men ni ska veta att jag lägger ut dem för jag anser att dom stämmer till viss del. Dom finns där alltså för att ni ska lära känna mig lite närmare. Om ni vill det.

    What Should You Study?

    Your Learning Style: Personal and Passionate
    You are very flexible and curious about the world. Human understanding is very important to you. You Should Study:
    Anthropology
    Architecture
    Art
    Art history
    Art therapy
    Classics
    Counseling
    Foreign Languages and Literature
    International Studies
    Linguistics
    Literature
    Psychology
    Sociology
    Teaching
    What Should You Study?

    What Sports Car Should You Drive?

    You Should Drive a Lamborghini
    A true daredevil, you're always in search of a new rush. Clearly, you're a total speed demon... just don't get caught!
    What Sports Car Should You Drive?

    Are You a Drama Queen?

    You Are a Drama Princess (or Prince)
    You're not over the top dramatic, but you have your moments. You know how to steal the spotlight... And how to act out to get your way. People around you know that you're good for a laugh. But at times, your drama gets a bit too much for everyone. Tone it down a tad, and you'll still be the center of attention.
    Are You a Drama Queen (or King)?

    How's Your Vocabulary?

    Your Vocabulary Score: B
    You have a zealous love for the English language, and many find your vocabulary edifying. Don't fret that you didn't get every word right, your vocabulary can be easily ameliorated!
    How's Your Vocabulary?

    Här kan det vara läge för en liten kommentar...
    Jag gissade hejvilt på de flesta orden och ärligt talat... Jag är inte säker på om jag fick bra betyg eftersom dom använde så suspekta ord i betyget. Men ett B slås väl bara av ett A? Jag kan så klart slå upp alla ord...men då vore det inte ärligt mot er.

    How Perfect is Your Life?

    Your Life is 67% Perfect
    Your life is pretty darn perfect. You don't have much to complain about. Of course, your life is occasionally less than perfect. But you're usually too happy to notice.
    How Perfect is Your Life?

    What Japanese Smiley Are You?

    You are "Yakuza" (Japanese mafia)
    What Japanese Smiley Are You?

    Svar

    Ja hm, men i Amerika kanske man inte ska dricka kranvattnet heller, jag vet inte?

    Men jag skulle uppskatta om du lät bli att lämna anonyma kommentarer.

    Sällskapsspel över internet

    Efter flertalet omgångar med Yatzy och misslyckade försök med Finns i Sjön så lyckades jag äntligen slå mina motspelare i Hjärter.  Så nice!

    Mindre nice, eller mer nice, är att jag råkade beställa en del kläder. Oops. Jag skulle ju inte handla något eftersom jag inte vet hur mycket bidrag det blir i fortsättningen. Men det var ju så billigt varje sak för sig...sen kan jag inte rå för att det blir många saker hemklickade då! Det intressantaste (och mest troligt att jag skickar tillbaka) jag köpte var ett par låga svarta skor med döskalletryck. Jag är ingen människa som kan bära upp döskallar! Vad tänkte jag på? Men dom var ju fina! Och jag vill testa om dom är sköna iaf...då ska jag försöka använda dom också!

    Idag har jag haft svårt att sätta ihop bokstäverna ordentligt. Dom hoppar omkring i ordet PRECIS som dom vill. Rackarns.

    Katie Melua är fortfarande otroligt bra. Stämmningsmusik verkligen. Även perfekt som bakgrundsmusik.

    Goda nyheter är att min katt mår utmärkt igen. Försöker sabba det mesta i lägenheten medans vi sover så då är det som det ska va.

    Oviktiga nyheter är att det inte finns något som helst intressant att se på på tv ikväll. Nåväl, ingen större miss.

    En oviktig och rolig grej man kan köpa är en isgörare.... Sug på den. Det är alltså en stor maskin som gör isbitar...den är lika stor som en mikrovågsugn och kanske lite högre t.o.m. Med den gör man alltså isbitar...känns det inte en aning onödigt gott folk. Den tar mer plats, mer energi, mer material, mer allt. För vaddå...lite fryset vatten! Vad hände med isbitspåsar och kuber? Va! Är det seriöst någon privatperson som köper en sådan?

    Spam

    Anonyma spam tas bort bara så du vet.

    Söndag och sista dan på jullovet

    Söndag....för alltid med sig en lätt bismak av ångest för min del. Det brukar betyda slut på helgen/lovet och snart börjar något outsägligt tråkigt igen. T.ex. skolan eller ett tråkigt jobb. Nu är jag dock arbetslös men jag känner inte desto mindre lite oro över alla de tomma veckorna. Jag måste fylla dom med vettiga saker. Annars kommer jag bli rastlös och ha alldeles för mycket energi för att kunna somna tillsammans med sambon. Alltså, han blir tröttare mycket fortare än vad jag blir eftersom han jobbar. Och då ligger jag vaken och har tråkigt och är rastlös. Men jag ska bli träningsnarkoman och råda bot på överenergin! Visserligen har jag hört att man får mer energi om man tränar men det tror jag inte på...

    Vi var ut på en kall promenad igår...det var hela -2 och man frös och var glad för långkalsongerna. Jag är nöjd om termometern håller sig mellan 0 och -5. Inte kallare och absolut inte varmare! Nu ligger ett puder av snö över marken som jag hoppas tänker stanna kvar och fyllas på med några decimeter snö till! Jag måste ju få användning för mina täckbyxor som jag äntligen lyckades hitta. Nu vart det inte av att åka till fjällen men dom kommer nog till användning iaf...om snön kommer någon gång dvs.

    Vem fan är det som öppnar mina IE fönster i liten storlek och inte maximerat? ARGH!

    Jag önskar mig en fast lön...fast jag skulle vara glad om jag slapp jobba för det. Det vore nog det ultimata:D Kunna shoppa vad jag vill utan att bekymra sig, och samtidigt ha tid att göra vad jag vill när jag vill. Ska iväg och shoppa lite på tisdag men sen är det shopstop för vissa som kanske eller kanske inte går på alfakassa. Måste tillbaka till arbetsförmedlingen...av någon suspekt anledning måste dom ha bevis på att jag har jobbat där jag säger att jag har jobbat...vaddå omyndigförklarad!...och det ska jag ta med till dom. Sucka! Det blir till att vänta i säkert en timme igen...men nu ska jag nog ta med en bok eller två. Lär ju hinna läsa flera böcker.... Vaddå jag är inte alls negativ till arbetsförmedlingen!

    Fast först önskar jag mig lite träningsnarkomani så att jag har plats i allt det man egentligen vill köpa bland kläder och skor. Inte för att jag vet vad träning skulle hjälp i skostorlek:p



    Because there's no such thing as to much cute.

    All your base are belong to us

    Klockan 1 på natten finns det bara en sak att göra... Äta pekanglass och se på Who's Line Is It Anyway! Man skrattar tills man trillar av stolen. Om man inte som jag halvligger och har skärmen bekvämt vinklad. You gotta love those plattskärmar.

    Vi såg på American Pie 5 ikväll. Den hade ingen handling what so ever. Den har lika mycket handling som en porrfilm. Och det menar jag bokstavligen talat eftersom det var lika mycket bröst och sperma i AP5 som det brukar finnas i en porrfilm O.o

    Våran långledighet håller långsamt på att ta slut...något jag är plågsamt medveten om. Usch.

    Julen spenderades långt bort från våran lägenhet och min sambo. Iaf cirka 3 mil varje dag. Fick många bra klappar till exempel ett par nya tofflar (dom gamla var mer hål än tofflor),  nytt tangentbord (med tangenter som en bärbar), mängder med produkter från BodyShop, kuddfodral, örhängen, chokladaskar, mangaböcker, söta nyckelringar och onda citatböcker, diverse ljus, lite kläder som blev utbytta och kanske några mer saker. Jag fick ihop en riktigt lång julklappslista i år också, jag var lite orolig men att vara yngsta barnet är fortfarande lönsamt. Samt älskad sambo då också:D

    Nyår spenderades på den lokala nyårsrevyn som var superb! Middag och eftterrätt med god vän och sambo. Sen film i soffan till 12-slaget. Vi skålade, såg klart på filmen och sov sedan sött i soffan alla tre typ:p Såg självklart på grevinnan och betjänten. Såg den även när jag var liten men först på senare år förstod jag vilken procedur dom gör när dom går å lägger sig ;-)

    Det var meningen att vi skulle till fjällen torsdag-söndag men pga snöbrist var det inställt. Och tur var väl det, annars hade vi ju inte hunnit vända på dygnet och vara uppe till 2 och vara pigga varje kväll:D
    Dessutom har jag en katt som är lite krasslig och måste skötas om. Det är också skönt att vara hemma och slippa packa och umgås med människor så länge i sträck.

    Vi beställde ett enormt lass med mangaböcker i går jag och sambon. Han står nog för 10 böcker och jag för 3:p Men vilket underbart paket på posten! Synd bara att vi inte fick det fraktfritt längre. Men men, 19:- är inte mycket att tjafsa om heller.

    Men nu börjar det rycka lite i ögonlocken...så alldeles strax, om ca minst en halvtimme är det dags att sussa i sängen. Förhoppningsvis, låter så hårt att sova på dörrmattan.